پتانسیل اسکی در کوه های پر از برف همدان یک مزیت  است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان، استركيش لاروش نماینده یونسکو در تهران که روز گذشته به همراه تعدادی از مدیران سازمان ملل در ایران وارد همدان شدند با عنوان این مطلب گفت :  کوه های پر برف همدان و دمای پایین هوا در همدان یک  ظرفیت های حایز اهمیت است .سفر  تعدادی از مدیران سازمان ملل در ایران  به همراه نماینده یونسکو در تهران به پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به بهانه تشکیل  جلسه سالانه منطقه ای یونسکوبود که این بار در هتل بوعلی شهر همدان برگزار شد . حضور  این گروه  در روز های نهم و دهم  اسفند ماه در همدان بهانه ای شد تا  بازدیدهایی از مجموعه هگمتانه، کتیبه های گنجنامه، آرامگاه بوعلی سینا و استر و مردخای   نیز توسط آنها به انجام برسد.

استركيش لاروش نماينده يونسكو در تهران  در حالی به همدان سفر کرده است که در هفته های اخیر در کارگاه آموزشی «میراث در برنامه‌های یونسکو» را در سالن اجتماعات کمیسیون ملی یونسکو در تهران نکات مهمی را در زمینه ثبت آثار و نقش مرکز میراث جهانی در ثبت میراث طبیعی، فرهنگی، ناملموس مطرح کرده است .
در نشست آموزشی یاد شده  لاروش مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران ضمن رفع برخی ابهامات رسانه‌ها در زمینه ثبت آثار و نقش مرکز میراث جهانی در ثبت میراث طبیعی، فرهنگی، ناملموس به تشریح کنوانسیون‌های مربوطه در حوزه میراث پرداختنه بود .  وی  با تشریح کنوانسیون‌های حفظ و ترویج تنوع بیان‌های فرهنگی 2005، حفظ میراث فرهنگی ناملموس 2003 ، حفاظت از میراث فرهنگی زیرآب سال 2001، حفظ اموال فرهنگی در جریان منازعات 1954و پروتکل‌ها آن 1999، کنوانسیون‌های حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی جهان سال 1972، جلوگیری از نقل و انتقال غیرقانونی دارائی های فرهنگی سال 1970 ، به اقدامات یونسکو درخصوص حفظ و دسترسی به میراث مستند در چارچوب برنامه حافظه جهانی و ثبت آثار واجد شرایط در فهرست جهانی میراث مستند حافظه جهانی اشاره نمودند.
گفتنی است ، کمیسیون ملی یونسکو - ایران پس از پذیرش عضویت ایران در یونسکو، با تصویب مجلس شورای ملی وقت، در سال 1327 تشکیل شد. این کمیسیون برای تعیین اهداف، شرح وظایف و ارکان خود، اساسنامه‌ای را در سیزده ماده تنظیم کرد که بنا به پپشنهاد وزیر فرهنگ، در چهاردهم اردیبهشت 1328 هیئت وزیران به تصویب رسید. این اساسنامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد تجدید نظر قرار گرفت و اساسنامه اصلاحی در هفده ماده و چهار تبصره پس از تأیید شورای عالی كمیسیون، از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی به هیئت دولت تقدیم شد و در بیست و نهم شهریور 1366 به تصویب رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 1394121137